Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Ekonomi Yapay Mera Projesi ile Kuzu Etinde Fiyatlar Düşüyor

Yapay Mera Projesi ile Kuzu Etinde Fiyatlar Düşüyor

OMÜ ve KTAE'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Yapay Meralarda Botanik ve Fitokimyasal Çeşitliliğin Ot Verimi, Toprak Özellikleri ve Kuzularda Canlı Ağırlık Artışı ile Antihelmintik Etkilerinin Belirlenmesi Projesi'nde, yem verilmeksizin beslenen kuzuların canlı ağırlıklarının arttığı ve kuzu eti fiyatlarının düşürülmesinin hedeflendiği açıklandı.
yazar
Rabia Berat
Editör
Yapay Mera Projesi ile Kuzu Etinde Fiyatlar Düşüyor

Samsun'da Yapay Mera Projesiyle Kuzu Eti Fiyatlarının Düşürülmesi Hedefleniyor

Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün (KTAE) işbirliğiyle yürütülen 'Yapay Meralarda Botanik ve Fitokimyasal Çeşitliliğin Ot Verimi, Toprak Özellikleri ve Kuzularda Canlı Ağırlık Artışı ile Antihelmintik Etkilerinin Belirlenmesi Projesi' kapsamında gerçekleştirilen Tarla Günü Etkinliği, KTAE Ambarköprü Deneme İstasyonu'nda düzenlendi.

Yapay Mera Projesi Kapsamında Beslenen Kuzuların Durumu Değerlendirildi

OMÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. İlknur Ayan, projenin amacı ve yapay mera uygulamaları hakkında detaylı bilgiler verirken, kuzuların beslenme durumları ve sağlık etkileri üzerinde durdu.

Projeyle Hedeflenen Ucuz Besleme Yöntemi ve Kuzu Etinde Fiyat Düşüşü

Proje kapsamında kaba yem kullanımının azaltılması ve kuzuların günlük canlı ağırlık artışının 200-220 gram arasında olduğu belirtilirken, doğal meralarda sağlanan verimin önemi vurgulandı. Ayrıca, proje sonuçlarının üreticilere ve sektöre sağlayacağı katkılar ele alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DTSO, Özel Plaka İptalleriyle İlgili Adımlar Atacak

DTSO, Özel Plaka İptalleriyle İlgili Adımlar Atacak