Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Ekonomi Prof. Dr. Işın Çelebi’den Merkez Bankası’nın Faiz Politikasına Eleştiri

Prof. Dr. Işın Çelebi’den Merkez Bankası’nın Faiz Politikasına Eleştiri

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 50 seviyesinde tutmasını eleştiren Prof. Dr. Işın Çelebi, bu politikanın ekonomik soğuma ve işsizlikle birlikte ihracat ve turizme olumsuz etkiler yarattığını belirtti. Çelebi, maliye ve vergi politikalarıyla desteklenmediği sürece bu politikanın etkili olamayacağını vurguladı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Prof. Dr. Işın Çelebi’den Merkez Bankası’nın Faiz Politikasına Eleştiri

Merkez Bankası'nın faiz oranını yüzde 50 seviyesinde tutmasına yönelik eleştiriler devam ediyor. Ekonomi Bakanı eski Bakanı ve Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işın Çelebi, mevcut para politikasının ekonominin soğumasını hedeflediğini ancak bu yaklaşımın ihracat ve turizmi olumsuz etkilediğini, aynı zamanda işsizliği artırdığını öne sürdü.

Prof. Dr. Çelebi, faiz oranlarını bu seviyede tutmanın, maliye ve vergi politikalarıyla desteklenmediği sürece yeterince etkili olamayacağını savundu. Kamu ürünlerinde düzenli maliyet-fiyat dengesi kurulması gerektiğini vurgulayan Çelebi, bütçe açığının hızla arttığını ve bunun büyük kısmının faiz harcamalarına gittiğini belirtti.

Çelebi, “Sıcak para bir nevi kiracı gibi düşünülmelidir; havadan parasını alıp gitmektedir. Enflasyonu düşürmenin yolu üretimi artırmaktan geçmektedir” şeklinde konuştu. Ayrıca, enerji fiyatlarının zamanında ayarlanması gerektiğini ve bu konuda Enerji Bakanlığı’nın politikalarını doğru bulduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özak Tekstil’e Kamu Destekleri ve Sendika Tartışmaları Devam Ediyor

Özak Tekstil’e Kamu Destekleri ve Sendika Tartışmaları Devam Ediyor