Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Ekonomi Kıdem tazminatı İle İlgili tarih belirlendi

Kıdem tazminatı İle İlgili tarih belirlendi

Çalışanların kıdem tazminatında tavan değişiklikleri tartışılıyor. Yüksek tazminat almak için iş akdi ne zaman sonlandırılmalı? Kıdem tazminatıyla ilgili detaylar haberimizde.
yazar
Güven Kocaavcı
Güven Kocaavcı
Kıdem tazminatı İle İlgili tarih belirlendi

Kıdem Tazminatında Tavan Değişiklikleri Gündemde

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı tavan değişiklikleri konuşulmaya devam ediyor.

İş Akdini Ne Zaman Sonlandırmalı?

Çalışanların yüksek miktarda tazminat alabilmek için iş akdini ne zaman sonlandırmaları gerektiği merak konusu.

Uzman Görüşü ve Emekli Maaşları

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, kıdem tazminatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak emekli maaşlarının artış beklentisine değindi.

Emeklilik ve Tazminat Temmuz ayı zammından önce emeklilik şartlarını tamamlayan çalışanlar, emekli olmadan önce iş akdini sonlandırarak kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram'ın belirttiğine göre, emekliler temmuz ayını bekleyerek kıdem tazminatlarını artırabilirler ve bu sayede daha yüksek miktarlar alabilirler.

Bayram, kıdem tazminatının tavanının memur maaş katsayısına göre belirlendiğine değinerek, temmuz ayı sonrası dilekçe veren emeklilerin maaşlarının değişmeyeceğini ancak alacakları kıdem tazminatının artacağını vurguladı.

Çalışanların kıdem tazminatı alabilmesi için belirli şartları yerine getirmesi gerektiğini belirten Bayram, iş kanununa göre en az 1 yıl süre ile aynı iş yerinde çalışılması ve iş sözleşmesinin haklı veya haksız bir nedenle feshedilmiş olması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji'den yağış uyarısı: Saat verildi

Meteoroloji'den yağış uyarısı: Saat verildi