Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Ekonomi İTO Başkanı Avdagiç: "Enflasyonu Kontrol Altına Almak İçin Kamu Fiyatlarıyla Uyumlu Olmalıyız"

İTO Başkanı Avdagiç: "Enflasyonu Kontrol Altına Almak İçin Kamu Fiyatlarıyla Uyumlu Olmalıyız"

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, enflasyon ve fiyat artışlarının kontrol altına alınması gerektiğini vurgulayarak, kur ve enflasyon uyumsuzluğunun ihracatı olumsuz etkilediğini belirtti. Dezenflasyon sürecinin kritik bir aşamada olduğunu ifade eden Avdagiç, ekonomide üretim yapısının korunmasına dikkat çekti.
yazar
Edanur Köylü
Editör
İTO Başkanı Avdagiç: "Enflasyonu Kontrol Altına Almak İçin Kamu Fiyatlarıyla Uyumlu Olmalıyız"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, enflasyon ve fiyat artışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Avdagiç, aylık enflasyonun artık yüzde 1-1,5 aralığında tutulması gereken bir döneme girildiğini belirterek, kamu iradesiyle belirlenen fiyat artışlarının enflasyonun ana trendiyle uyumlu olması gerektiğini vurguladı. Dezenflasyon sürecinde kritik bir aşamaya gelindiğini belirten Avdagiç, kamu fiyatlarının bundan sonraki süreçte enflasyon üzerinde daha belirleyici olacağına inandığını ifade etti.

Avdagiç, kur politikalarının gerçekçi olmasının, Orta Vadeli Program (OVP) hedeflerinin yakalanmasında önemli olduğunu vurgulayarak, kur ve enflasyon arasındaki uyumsuzlukların ihracatçılar üzerinde baskı yarattığını söyledi. İhracata dayalı büyüme trendinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için kur ve enflasyon arasındaki korelasyonun sağlanması gerektiğini belirtti.

Ekonomide hedeflenen dengelenme sürecinde, reel sektör ve KOBİ'lerin korunmasının önemine dikkat çeken Avdagiç, enflasyonla mücadelede üretim yapısının ihmal edilmemesi gerektiğini ifade etti. Makine ve teçhizat yatırımlarındaki daralmanın büyümeye olumsuz etkisine işaret eden Avdagiç, Türkiye'nin büyüme dinamiklerinden feragat etmemesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'de LOGISTECH Fuarı Başladı: Lojistik Altyapı Yatırımları Vurgulandı

İzmir'de LOGISTECH Fuarı Başladı: Lojistik Altyapı Yatırımları Vurgulandı