Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı, çifte maaş alma ve makam aracı kullanımı konusunda açıklamalarda bulundu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, çifte maaş alma ve makam aracı kullanımı konusunda açıklamalarda bulundu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, makam aracı ve çifte maaş iddialarına yanıt verdi. Bakanlık, devlet yetkililerinin güvenliği için zırhlı araç kullandığını ve bazı bürokratların çifte maaş aldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
yazar
Haber Merkezi
Hazine ve Maliye Bakanlığı, çifte maaş alma ve makam aracı kullanımı konusunda açıklamalarda bulundu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Makam Araçları ve Çifte Maaş İddialarına Yanıt Verdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugünkü bir ulusal gazete haberinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tahsis edilen makam aracı ile bazı bakanlık bürokratlarının çifte maaş aldığı iddialarına yazılı bir açıklama yaparak bu iddialara cevap verdi.

Makam Araçlarıyla İlgili Açıklama

Bakanlık açıklamasında, devletin en üst düzey makamlarının sadece güvenlik gerekçesiyle zırhlı araç kullandığı ve tasarruf genelgesi kapsamında bakanların makam araçlarının zorunlu durumlar dışında tutulduğu belirtildi.

Çifte Maaş İddialarına Yanıt

Çifte maaş iddialarına da açıklık getirilen açıklamada, bazı bakanlık bürokratlarının çifte maaş aldığı iddialarının, 1960'lı yıllardan bu yana kanunun verdiği yetkiye dayanarak kamu iktisadi teşebbüslerine atanarak ek sorumluluk alıp kamu adına yönetim ve denetim yaptıkları ve bu görevleri başarılı bir şekilde yerine getirdikleri ifade edildi.

"Gazetenin 'çifte maaş' olarak nitelendirdiği durum, aslında çifte sorumluluk ve görev almaktan kaynaklanmaktadır. Bu önemli sorumlulukların karşılığında tek bir yerden maaş alındığı ve bu duruma en kısa sürede kanuni bir tavan getirileceği daha önce kamuoyuna duyurulmuştur. Bu tür ciddiyetsiz ve günlük sansasyonel başlıklara itibar edilmemesi önem arz etmektedir." şeklinde açıklamada bulunuldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye-Çekya maçı için dev ekrandan yayınlanacak! İşte merakla beklenen detaylar

Türkiye-Çekya maçı için dev ekrandan yayınlanacak! İşte merakla beklenen detaylar