Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Ekonomi Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır cezalar!

Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır cezalar!

Hükümetin yeni yasası, fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı sert cezalar öngörüyor. Bu adım, tüketicileri korumayı amaçlıyor ve piyasada adaleti sağlamayı hedefliyor.
yazar
Rabia Berat
Editör
Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır cezalar!

Türk Ticaret Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yürürlüğe Girdi

Türk Ticaret Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve 7511 sayılı yasa ile fahiş fiyat artışları ve stokçuluk cezalarını önemli ölçüde artırdı.

Fahiş Fiyat Artışlarına Ağır Cezalar Getiriliyor

Yasanın getirdiği yeni düzenlemeler kapsamında, üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerin malların veya hizmetlerin fiyatlarında haksız artış yapmaları durumunda, her bir ihlal için 100 bin TL ile 1 milyon TL arasında para cezası verilecek ve piyasada darlık yaratarak tüketicilerin mallara ulaşmasını engelleyen faaliyetler için 1 milyon TL ile 12 milyon TL arasında ceza uygulanacak.

Şirketler için Sermaye Artışı Zorunluluğu ve Ürün İhtisas Borsalarına Yeni Düzenleme

Yeni yasa, sermaye yeterliliği yetersiz olan anonim ve limited şirketlerin 31 Aralık 2026'ya kadar sermaye düzenlemelerini tamamlamalarını şart koşarken, kayıtlı sermaye sistemini benimsemiş ve sermayesi 250 bin TL olan anonim şirketlerin sermayelerini 500 bin TL'ye yükseltmemeleri durumunda bu sistemden çıkmış sayılacak. Ürün ihtisas borsaları ve bu borsalar tarafından yetkilendirilen takas merkezlerine ise mali sorumluluklarını belirli limitler çerçevesinde sınırlayan yeni düzenlemeler getirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TEKNOFEST rüzgarı Akdeniz'in incisinde esecek!

TEKNOFEST rüzgarı Akdeniz'in incisinde esecek!