Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Ekonomi Emekli ve memur maaşları için zam süreci! Temmuz maaşları belli oldu.

Emekli ve memur maaşları için zam süreci! Temmuz maaşları belli oldu.

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam konusunda son veriler bekleniyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Temmuz 2024 zammıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
yazar
Güven Kocaavcı
Güven Kocaavcı
Emekli ve memur maaşları için zam süreci! Temmuz maaşları belli oldu.

Enflasyon Farkı Açıklandı: Emekli ve Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı ve yıllık bazda %75,45 ile tarihi zirveye çıkan enflasyon, aylık bazda %3,37 artış gösterdi.

SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaşlarına %22,72 Zam Geliyor

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları için 5 aylık kesinleşen oran %22,72 olurken, memur ve memur emeklileri %10 toplu sözleşme zammı ve %6,72’lik 5 aylık enflasyon farkı ile %17,4 zam alacaklar.

Zam Oranları 3 Temmuz'da Netleşecek

Temmuz ayında yapılacak zam oranları, 3 Temmuz Çarşamba günü Haziran ayı enflasyonunun duyurulmasıyla kesinleşecek ve 16 milyon emekli ile 4 milyon memur, yeni maaşlarını öğrenmiş olacaklar.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'a göre, en düşük emekli maaşının %26’lık enflasyon oranıyla artması gerektiği belirtilirken, refah payı eklenirse bu oranın %30’a çıkabileceği vurgulandı.

Erdursun, "Malınızı faize koyup, 1-2 sene geçici saltanat yaşamayın çünkü aldığınız faiz aslında sizin hakkınız olan para değil, enflasyonun hakkı olan paradır. Enflasyon nedeniyle bu para erir," diyerek yatırımcılara önemli bir uyarıda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Telekom, internet fiyatlarına önemli bir zam yaptı: İşte yeni fiyatlar!

Türk Telekom, internet fiyatlarına önemli bir zam yaptı: İşte yeni fiyatlar!