Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Ekonomi Emekli maaşında beklenen değişiklik! En düşük emekli maaşı için yeni tahmin ne?

Emekli maaşında beklenen değişiklik! En düşük emekli maaşı için yeni tahmin ne?

2024 yılında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda son tahminlere göre en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı belirsizliğini koruyor. Zam oranlarıyla ilgili net bir bilgi henüz verilmedi.
yazar
Haber Merkezi
Emekli maaşında beklenen değişiklik! En düşük emekli maaşı için yeni tahmin ne?

Milyonlar Temmuz Ayında Maaş Zammı Alacak

Maaş zammı için memur ve emeklilerin heyecanla beklediği son veri açıklandı ve emekliler, 5 aylık enflasyon farkından yüzde 22,72 oranında zam aldı.

En Düşük Emekli Maaşı ve Refah Payı Tartışmaları Devam Ediyor

Emekli maaşlarında en düşük maaş ve maaş zammı konusundaki son rakam tahminleri gündemdeki yerini korurken, emekliye refah payı verilip verilmeyeceği de merak konusu olmaya devam ediyor.

Memur ve Emekli Maaşları İçin Temmuz Zammına İlişkin Senaryolar Ortaya Atılıyor

Memur ve emekli maaşlarına temmuz zammıyla ilgili çeşitli senaryolar gündemde yerini alırken, enflasyon farkı %22,72 olarak açıklandı ve bu da emeklilere %22,72'lik bir zam olarak yansıdı.

Zam gündemiyle birlikte en düşük emekli maaşı ve refah payı hakkında yapılan tahminler sürerken, emekli maaşlarının temmuz ayında ne kadar artacağı ve en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı konusundaki belirsizlikler devam ediyor. Öte yandan, emeklilere refah payı verilip verilmeyeceği konusu da belirsizliğini koruyor.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, memur ve emekli maaşlarındaki zammın oranı hakkında tahminlerde bulundu ve SSK ve Bağ-Kur emeklileri için %22,72, memur ve memur emeklileri için ise toplu sözleşmeden kaynaklı %17,38 oranında bir artış olacağını belirtti. Yılmaz, gelecek enflasyon verilerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri için %25,86, memur ve memur emeklileri için ise %20,39 zam beklendiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise konuyla ilgili henüz erken olduğunu belirterek temmuz ayını beklemek gerektiğini ifade etti.

Refah payıyla ilgili olarak da konuşan Yılmaz'a göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %5 ile %10 arasında bir refah payı verilmesi beklenirken, bu oranın %5 olma ihtimali daha yüksek görünüyor. Yılmaz'a göre, kamu emeklileri ve memurlarının maaş farkları eşitlendiğinde, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine refah payı ile birlikte %30,86 zam yapılması gerekecek.

Geçmiş dönemlerde görülen maaş eşitleme politikasının devam edeceğine inanan Yılmaz, en düşük emekli maaşının 6 aylık enflasyon oranında artırılması durumunda 12.500 TL ile 15.000 TL arasında olabileceğini söyledi. Kök aylıklara yapılacak güncelleme ile kök aylıkların 10.000 TL'nin üzerine çıkarılacağını düşünen Yılmaz, emekli maaşlarının adaletli bir şekilde artırılacağına inanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin en güzel plajlarından biri artık ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek

Türkiye'nin en güzel plajlarından biri artık ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek