Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Ekonomi Dev finans kuruluşu tarafından Türkiye'ye heyecan verici haber: Büyüme hızı ikiye katlanacak!

Dev finans kuruluşu tarafından Türkiye'ye heyecan verici haber: Büyüme hızı ikiye katlanacak!

Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) Başkanı Jin Liqun, Türkiye'nin finansman desteğini artırmayı planladıklarını duyurdu. Bu hamle, Türkiye'nin altyapı projelerine destek sağlayarak ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi amaçlıyor.
yazar
Haber Merkezi
Dev finans kuruluşu tarafından Türkiye'ye heyecan verici haber: Büyüme hızı ikiye katlanacak!

AIIB Başkanı Jin Liqun: Türkiye'ye Sağlanan Finansman İkiye Katlanacak

Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) Başkanı Jin Liqun, bankanın Türkiye'ye bugüne kadar 4,5 milyar dolar finansman sağladığını ve bu rakamı gelecek birkaç yıl içinde ikiye katlamayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye AIIB'nin Önemli Üyelerinden Biri

Jin, Türkiye'nin bankanın önemli üyelerinden biri olduğunu ve finansman imkanlarından en fazla yararlanan üçüncü ülke konumunda bulunduğunu vurguladı.

AIIB'den Türkiye'ye 8-10 Milyar Dolarlık Kredi Hedefi

Jin, Türkiye için 4,5 milyar dolarlık kredinin onaylandığını hatırlatarak, "Aynı zamanda çok yıllı finansman programı da oluşturuyoruz. Gelecek birkaç yıl içinde Türkiye'ye yönelik kredi programını ikiye katlamak istiyoruz. İhtiyaç ve talep var. 2024 yılı için çok iyi gidiyoruz. İnanıyoruz ki gelecek dönemde 8-10 milyar dolar veya biraz daha fazlasına ulaşabiliriz" dedi.

AIIB Başkanı Jin Liqun, Türkiye ekonomisinin yönetimindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve ülkenin ekonomik büyüme potansiyelinin umut verici olduğunu belirtti. "Türkiye ile kamuda ve özel sektörde birlikte çalışarak önemli projelere imza atabileceğimize inanıyorum" dedi.

Jin, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye'ye sağlanan acil finansman desteğine de değinerek, "Büyük doğal afetlerin ardından yeniden yapılanmanın uzun bir süreç olduğunu göz önünde bulundurarak, deprem bölgesine 300 milyon dolarlık finansman sağlandığını ve bu kaynağın altyapı onarımları ile farklı projelere yönlendirileceğini" açıkladı.

AIIB Başkanı, Türkiye'nin sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerji ve enerji iletim projelerine odaklandıklarını belirterek, "Enerji üretimi ve iletiminde modern sistemlerin kullanımının enerji kayıplarını minimize edeceğine inanıyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eğitim Bir Sen, İl Milli Eğitim Müdürüne Keskin Uyarıda Bulundu!

Eğitim Bir Sen, İl Milli Eğitim Müdürüne Keskin Uyarıda Bulundu!