Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Ekonomi Bugün Çeyrek Altın Fiyatları Yükselişte! 24 Haziran 2024 Güncel Altın Kuru Değerleri Açıklandı

Bugün Çeyrek Altın Fiyatları Yükselişte! 24 Haziran 2024 Güncel Altın Kuru Değerleri Açıklandı

Altının gram fiyatı, yeni haftaya 2.452 lira seviyesinde yatay bir başlangıç yaptı. Cuma günü yaşanan ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden altın, bir önceki kapanışın %1,6 altında 2.451 lira seviyesinden günü tamamladı.
yazar
Haber Merkezi
Bugün Çeyrek Altın Fiyatları Yükselişte! 24 Haziran 2024 Güncel Altın Kuru Değerleri Açıklandı

Altın Fiyatları Yatay Seyrini Sürdürüyor

Altının gram fiyatı, haftaya yatay bir başlangıç yaparak 2.452 lira seviyesinde işlem görüyor.

Cuma günü, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden altın, bir önceki kapanışın %1,6 altında 2.451 lira seviyesinden günü tamamladı.

Şu an itibarıyla altının gram fiyatı, önceki kapanışın hemen üzerinde stabil bir seyir izliyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4.080 lira ve Cumhuriyet altını ise 16.280 liradan alıcı buluyor. Altının ons fiyatı ise %0,2 artışla 2.324 dolardan işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz indirimleri beklentileri ve banka yetkililerinin temkinli açıklamalarıyla piyasalarda karışık bir seyir oluşturuyor.

Bu hafta ABD'de açıklanacak büyüme verileri gibi yoğun veri gündemleri, yatırımcıların odağında bulunuyor ve Fed'in faiz politikasına yönelik gelecekteki adımlar konusunda ipuçları verebilir.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bu hafta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı da yerel piyasaların yakından takip ettiği bir gelişme olacak. Ekonomistler, TCMB'nin politika faizini %24 seviyesinde sabit tutmasını bekliyorlar.

Teknik olarak, altının ons fiyatında 2.350 ve 2.380 dolar seviyelerinin direnç, 2.320 ve 2.300 dolar seviyelerinin ise destek noktaları olarak izlendiğini belirten analistler, piyasaların önümüzdeki günlerde bu seviyeleri yakından izleyeceğini ifade ediyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni yasada askerlere erken emeklilik imkanı sunulacak detaylar açıklandı!

Yeni yasada askerlere erken emeklilik imkanı sunulacak detaylar açıklandı!