Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Ekonomi Bakanlık, 2 bin 425 TL'lik ödemeleri PTT aracılığıyla gerçekleştiriyor!

Bakanlık, 2 bin 425 TL'lik ödemeleri PTT aracılığıyla gerçekleştiriyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara yönelik 2.425 TL destek ödemesi yapacak. Başvuru şartlarını sağlayanlar, PTT hesaplarına bu yardımı alacak. Bu destek, ihtiyaç sahiplerine önemli bir destek olacak.
yazar
Haber Merkezi
Bakanlık, 2 bin 425 TL'lik ödemeleri PTT aracılığıyla gerçekleştiriyor!

Kimler Bu Destekten Yararlanabilir?

Bu destekten faydalanabilmek için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız ve yakınınızı kaybettiğinizi belgelemeniz gerekmektedir.

Başvuru Şartları

Bu destekten yararlanmak için aşağıdaki şartları sağlamanız gerekmektedir: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kaybettiğiniz yakının ölüm belgesini sunmak ve başvuru esnasında kimlik kartınızı yanınızda bulundurmak.

Başvuru Süreci ve Ödeme

Başvurularınızı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapmanız gerekmektedir; bu süreçte ölüm belgesi ile kimlik kartınızı ibraz etmeniz gerekmektedir. Vakıflar, başvuruları değerlendirerek uygun buldukları başvuruların ödemelerini PTT hesaplarına yapacaktır. Ödeme gerçekleştirildikten sonra cep telefonunuza bilgilendirme mesajı gönderilecektir. 15 Nisan 2022 tarihinden sonra yakınını kaybeden düşük gelirli vatandaşlara 2.425 TL'lik sosyal destek ödemesi yapılacaktır. Bu destek, ekonomik zorluklarla mücadele eden ailelere büyük bir destek olacak ve bayram öncesi rahat bir nefes almalarını sağlayacaktır.

Başvuru Adımları

Destekten faydalanmak isteyen bireylerin aşağıdaki adımları takip etmeleri gerekmektedir: Ölüm belgesi ve kimlik kartı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurularınızı yapınız, başvurunun değerlendirilmesini bekleyiniz ve PTT hesabınıza yapılan ödemeyi cep telefonunuza gelen mesaj ile kontrol ediniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Talip Geylan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Öğrenci Kolektifleri'nde Destek Bekliyor!

Talip Geylan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Öğrenci Kolektifleri'nde Destek Bekliyor!