Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Ekonomi Bakan Yumaklı, Başvuru Tarihini Açıkladı: Destek Bütçesi 80 Milyon Avro Olacak!

Bakan Yumaklı, Başvuru Tarihini Açıkladı: Destek Bütçesi 80 Milyon Avro Olacak!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı kapsamında 80 milyon avro destek bütçesiyle "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme" başlıklı yeni başvuru çağrısını duyurdu.
yazar
Haber Merkezi
Bakan Yumaklı, Başvuru Tarihini Açıkladı: Destek Bütçesi 80 Milyon Avro Olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, IPARD III Programı Kapsamında Yeni Başvuru Çağrısını Duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı kapsamında yapılan yeni başvuru çağrısını duyurdu. Yumaklı'nın açıklamalarına göre, "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme" başlığı altında yayımlanan bu çağrı ilanının destek bütçesi 80 milyon avro olarak belirlendi.

Yumaklı: IPARD Programları Ülkeye Büyük Katkı Sağladı

Yumaklı, yazılı açıklamasında Türkiye-Avrupa Birliği ortaklığında finanse edilen IPARD I ve IPARD II programlarının başarısını vurgulayarak, bu programlarla ülkeye kazandırılan 25 bin 489 tesis ve projeye dikkat çekti. IPARD III Programı'nın geniş kapsamlı ilgi gördüğünü belirten Yumaklı, bu yıl 81 ilde uygulanacağını da açıkladı.

IPARD III Programı'nda Yeni Yatırımlara Destek

Açıklamasında, "IPARD III Programı 2.Başvuru Çağrı İlanı'nın yayımlanmasıyla birlikte, çiftçilerimizin ve girişimcilerimizin projelerine destek olmayı amaçlıyoruz. Bu çağrı ile bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, işlenmesi ve pazarlanmasının yanı sıra, arıcılık, zanaatkarlık, kırsal turizm gibi sektörlere yönelik yatırımlar teşvik edilecek" şeklinde konuşan Yumaklı, hibe oranının genç çiftçiler ve sertifikalı organik tarım üreticileri için yüzde 70'e kadar çıkabileceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
20 Bin Öğretmen Ataması Mülakatına İlişkin Davada Yeni Bir Aşama Kaydedildi!

20 Bin Öğretmen Ataması Mülakatına İlişkin Davada Yeni Bir Aşama Kaydedildi!