Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Ekonomi Aile Bakanlığı'nın açıklamasına göre, beklenen ödemeler hesaplara yatırıldı!

Aile Bakanlığı'nın açıklamasına göre, beklenen ödemeler hesaplara yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, vatandaşların maddi rahatlığını sağlamak için bayram öncesinde 1.203 kişiye ödemelerin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
yazar
Haber Merkezi
Aile Bakanlığı'nın açıklamasına göre, beklenen ödemeler hesaplara yatırıldı!

Aile ve Gençlik Fonu Destekleri

Özellikle genç çiftlerin evlilik hazırlıkları sırasında büyük bir ihtiyaç olarak gördükleri finansal desteği sağlayan Aile ve Gençlik Fonu, bayram öncesi ikinci etap ödemelerini gerçekleştirdi.

Genç Çiftlere Destek

Toplamda 180 milyon 450 bin TL'lik bu destekle, 1.203 çiftin evlilik yolculuğuna güçlü bir başlangıç yapmaları sağlandı.

Ödemelerin Detayları ve Başvuru Süreci

Fon, gençlerin evlilik öncesi ekonomik güvenliklerini sağlamlaştırarak, hayatlarını birleştirmeye daha emin adımlarla ilerlemelerini hedefliyor. Aile ve Gençlik Fonu'nun online platformlar üzerinden devam eden başvuru süreci, genç çiftlere finansal destek yanında evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunuyor. Aile.gov.tr üzerinden yapılan başvurularla birlikte, bugüne kadar 9.992 çift başvuruda bulunurken, şimdiye kadar 2.976 çifte ödeme yapıldı. Bu süreç, gençlerin hayatlarını birleştirme kararlarını daha bilinçli ve hazırlıklı bir şekilde almalarına yardımcı oluyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu adımı, bayram döneminde ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar için önemli bir rahatlama sağlıyor. Erken yapılan ödemelerle birlikte, maddi anlamda güçlendirilen aileler bayramı daha huzurlu geçirebilecekler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın gelecekteki adımları ise gençlerin ve ailelerin ekonomik güvenliklerini artırmaya yönelik olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Araç Sahiplerini Sevindirecek Haber: Son Dakika Akaryakıt Fiyatları Güncellendi!

Araç Sahiplerini Sevindirecek Haber: Son Dakika Akaryakıt Fiyatları Güncellendi!