Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Ekonomi 325 euro destek ödemesi için ayrıntılar netleşti

325 euro destek ödemesi için ayrıntılar netleşti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Proje detaylarını paylaşan Işıkhan, projenin yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Bu proje, çalışan annelere destek olmayı hedefliyor.
yazar
Güven Kocaavcı
Güven Kocaavcı
325 euro destek ödemesi için ayrıntılar netleşti

Bakan Işıkhan, Kadın İstihdamını Artırmak İçin Yeni Proje Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı ve "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci fazı için 3 Haziran'da başlayan başvuruların 12 bin 246 kişi tarafından yapıldığını açıkladı.

Kadın İstihdamını Destekleyen Proje Detayları

Bakan Işıkhan, projenin kadın istihdamını artırma amacı taşıdığını vurgulayarak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla yürütülen projenin Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0-24 aylık çocuğu olan çalışan annelere yönelik olduğunu belirtti. Projenin toplam süresinin 20 ay olduğunu ve her bir çalışan anneye aylık 325 euro destek sağlanacağını ifade etti.

Projenin Uygulanma Süreci ve Katılımcı Sayısı

Proje kapsamında toplamda 3 bin 500 çalışan anne ve 3 bin 500 bakıcının faydalanacağını belirten Bakan Işıkhan, proje bütçesinin 15,3 milyon euro olduğunu dile getirdi. Ön kayıtların 3 Haziran'da başladığını ve kesin kayıtların Temmuz ayında tamamlanacağını aktaran Bakan Işıkhan, proje teşvik ödemelerinin Ağustos 2024'te başlayacağını ve 12 ay süreceğini söyledi. Projenin 25 Ekim 2025'te sona ereceğini de ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
O Banka, esnaf ve KOBİ'lere yönelik özel bir kampanya başlattı! 200 bin tl

O Banka, esnaf ve KOBİ'lere yönelik özel bir kampanya başlattı! 200 bin tl